Meet the Buyer v sektore IT zákaziek - Hudec, Branislav
Akcie "Meet the buyer", čiže priestor pre uchádzačov o verejné zákazky "stretnúť" svojho nákupcu, sa začína presadzovať aj v podmienkach verejného obstarávania na Slovensku. Ide o neformálny spôsob komunikácie verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa s dodávateľmi, ktorého hlavným cieľom je zoznámiť potenciálneho dodávateľa (potenciálneho uchádzača o verejnú zákazku) s plánmi verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa ohľadom pripravovaných zákaziek. V zahraničí má tento formát dlhoročnú tradíciu, na Slovensku sa postupne udomácňuje. Cieľom článku je predstaviť Meet the buyer, ktorý bol realizovaný Ministerstvom investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR koncom roku 2022 so zameraním na sektor IT zákaziek, a najmä predstaviť spätnú väzbu účastníkov trhu na vybrané otázky k jednotlivým inštitútom verejného obstarávania priamo od potenciálnych uchádzačov, ktoré môžu verejným obstarávateľom a obstarávateľom slúžiť ako zaujímavý prieskum.