Obnoviteľné energetické zdroje na Slovensku a v EÚ vo verejnom obstarávaní - Slobodníková, Miriam
Postupné uvedomovanie si efektívnosti využívania obnoviteľných energetických zdrojov sa v posledných rokoch začína rozvíjať a uplatňovať oveľa intenzívnejšie aj pod vplyvom pandemickej situácie a hlavne energetickej krízy spôsobenej ruskou agresiou na Ukrajine. Celá EÚ sa snaží o zmenu využívania ekologickejších obnoviteľných energetických zdrojov na elimináciu závislosti od ruského plynu. Význam týchto zdrojov spočíva v diverzifikácii, znížení negatív klasickej výroby elektrickej energie na životné prostredie a tiež v cene.