Hodnotenie žiakov podľa školského zákona priebežné, súhrnné a celkové hodnotenie - Gerdová, Ivana
Hodnotenie žiakov je jedna z najcitlivejších tém v oblasti školstva a vzdelávania. Je citlivá pre žiakov, rodičov a aj pre samotných učiteľov. Najmä nesúlad hodnotenia s očakávaniami predstavuje vo svojom výsledku vlnu negatívnych emócií, čo sa najskôr prejaví v domácom prostredí a nie je vylúčený ani prenos negatívnych emócií do školského prostredia.