Sú Dechowove F-skóre a Beneishove M-skóre aplikovateľné na predpovedanie opráv účtovnej závierky? - Papíková, Lenka
Cieľom článku je testovať predikčné vlastnosti vybraných modelov pri predikcii opráv účtovnej závierky. Článok priniesol porovnanie dvoch využívaných technik na predpovedanie účtovných podvodov a ich aplikáciu na detekciu potenciálnych opráv účtovnej závierky. Porovnaním týchto techník sa zistilo, že Dechowove F-skóre dosahuje lepšie atribúty ako Beneishove M-skóre v celkovej presnosti a aj presnosti predikcií samotných opráv účtovnej závierky.