Tax Instruments Supporting Science and Research as a Factor of Economic Growth - Evidence From the Slovak Republic - Kušnírová, Jana, 1977-
Hlavným cieľom príspevku je poskytnúť jednotný pohľad na problematiku daňových nástrojov na podporu vedy a výskumu v SR a zhodnotiť ich vplyv na príjmy štátneho rozpočtu. Snaha zodpovedať výskumnú otázku, či podpora výskumu a vývoja v SR prostredníctvom daňových nástrojov je udržateľná a vhodná pre podnikateľský sektor. Pri výskume sa využívajú kvantitatívne a kvalitatívne metódy. Príspevok analyzuje legislatívu súvisiacu s problematikou superodpočtu s cieľom identifikovať faktory, ktoré tento daňový nástroj ovplyvňujú.