Nexus between Corporate Governance and Earnings Management in Family and Non-family Firms - Naz, Aziza
Táto štúdia skúma vzťah medzi interným mechanizmom podnikového riadenia spoločnosti, časovým rozlíšením a riadením skutočných výnosov v súlade s pakistanským zmeneným a doplneným kódexom podnikového riadenia v roku 2012. Skúma tiež moderátorskú rolu rodinných firiem vo vzťahu medzi všetkými troma premennými. Na tento účel sa použila vzorka 172 firiem kótovaných na pakistanskej burze cenných papierov za roky 2012–2019. Závislé premenné sa skúmali pomocou metód GMM a Stata. Bol použitý aj Hausmanov test špecifikácie. Výsledky uvádzajú, že veľkosť predstavenstva mala významný pozitívny vplyv na abnormálne diskrečné výdavky a celkové riadenie reálnych ziskov. Nezávislosť predstavenstva viedla k podstatnému a negatívnemu vplyvu na akruálne riadenie výnosov. Manažéri rodinných firiem tiež oportunisticky upravujú vykazované zisky. Výsledky ilustrujú používateľom účtovnej závierky, od ktorej závisí spoľahlivosť finančných informácií podnikového riadenia. Zistenia sú užitočné pre regulátorov, tvorcov politík a investorov pri regulácii a tvorbe politík zlepšiť kvalitu finančného výkazníctva v Pakistane.