The Origin of the Modern Insurance Industry in Slovakia and the Contribution of Dr. Ján Alojz Wagner to its Development - Pastoráková, Erika, 1972-
Článok je zhrnutím a analýzou príspevku Dr. Wagnera k vzniku a následnému rozvoju poisťovníctva v regióne Slovenska. Myšlienky Dr. Wagnera boli vedomostnou základňou pre rozvoj poistenia na Slovensku a svojou praktickou prácou položil základy slovenského poistného trhu.