Immersive University Model: A Tool to Increase Higher Education Competitiveness - Artiukhov, Artem, 1983-
Informačné a komunikačné technológie výrazne zmenili spôsob, akým ľudia, spoločnosti, ekonomiky a organizácie, vrátane univerzít fungujú. Udržateľné ciele rozvoja stanovujú poskytovať kvalitné vzdelanie pre všetkých a podporovať celoživotné vzdelávanie. Prispôsobenie vzdelávacieho systému spoločnosti 5.0 si vyžaduje otvorené, adaptívne a interoperabilné vzdelávacie zdroje, ktoré umožňujú využívať vzdelávacie zariadenia a zapájať žiakov do procesu učenia.