Critical Success Factors for Public Procurement of Innovative Solutions in Central Europe: Empirical Study - Januška, Martin
Zhodnotenie kritických faktorov úspechu pri využívaní konceptu verejného obstarávania pre inovácie (PPI). Článok obsahuje systematický aj empirický výskum ako doplnok k projektom PPI2Innovate a RI2integrate v rámci programov Europe a Interreg Danube. Tieto projekty analyzovali používanie konceptu PPI v EÚ. Autori oslovili tímy odborníkov zo šiestich krajín za účelom týchto dvoch projektov, aby vytvorili zoznam kritických faktorov úspechu s využitím metódy Delphi pri implementácii projektov pomocou metódy PPI. Na ďalšie hodnotenie bolo vybraných šestnásť najčastejšie sa opakujúcich kritických faktorov úspechu. Tieto kritické faktory sa potom hodnotili na Likertovej škále z hľadiska ich významnosti. Následne sa diskutuje o výsledkoch a stanovujú sa možné riešenia.