How do Personality Traits of Young Adults Affect Their Attitudes to Risk and Investment Decisions? - Szakadátová, Estera, 1998-
Práca skúma vzťah medzi osobnostnými črtami veľkej (extraverzia, ústretovosť, svedomitosť, nervozita, otvorenosť skúsenostiam), sociálno-ekonomickými charakteristikami a investičnými rozhodnutiami jednotlivcov so zameraním na rozhodovanie mladých dospelých. Empirická analýza bola vykonaná na základe údajov získaných z prieskumu, ktorý identifikoval osobnostné črty mladých dospelých, mieru averzie k riziku a preferovanú investičnú stratégiu. Výsledky odhadov ukazujú, že určité osobnostné črty a sociodemografické charakteristiky výrazne ovplyvňujú výber jednotlivcov pri výbere preferovanej investičnej stratégie.