Generálny pardón pre dlžníkov v Sociálnej poisťovni v roku 2023 - Pakšiová, Renáta, 1974-
V nadväznosti na narastajúci počet dlžníkov v Sociálnej poisťovni, vyplývajúceho z neplatenia zákonného sociálneho poistenia do jednotlivých fondov v Sociálnej poisťovni, ktoré sa každým dňom nesplatenia navyšuje o penále, parlament SR schválil novelu zákona o sociálnom poistení a zaviedol tzv. "generálny pardón" a určil podmienky jeho uplatnenia v roku 2023 s účinnosťou od 1. februára 2023.