Human Potential of Talents in Agriculture and Forestry in Context of Agriculture 4.0 - Hitka, Miloš
Poľnohospodárstvo 4.0 vytvára výzvu pre poľnohospodárske a lesné podniky v podobe zmien v doteraz nastavených procesoch a stratégiách. Schopnosť flexibility, osobného rozvoja a ďalšieho vzdelávania bude rozhodujúca pri transformácii poľnohospodárskych a lesníckych organizácií. Prechod na Poľnohospodárstvo 4.0 ovplyvní aj potrebu riadenia ľudských zdrojov z hľadiska ich potrieb a kompetenčnej štruktúry. Táto práca má za cieľ identifikovať skupinu zamestnancov v prostredí poľnohospodárskych a lesných podnikov SR s predpokladmi na získanie ďalších pracovných kompetencií a so záujmom sa flexibilne rozvíjať. Uvedená skupina zamestnancov, chápaná ako progresívna, bude skúmaná z pohľadu motivačných preferencií a miery spokojnosti s nimi.