Individuální přístup jako pravidlo práce s dlouhodobě nezaměstnanými klienty - Caletková, Lenka
Akými bariérami a podporujúcimi podmienkami sa odborní poradenskí pracovníci stretávajú a aké stratégie rokovania využívajú pri uplatňovaní individuálneho prístupu k dlhodobo nezamestnaným klientom. Organizačné prostredie, ale aj sami odborní poradenskí pracovníci môžu mať vplyv alebo súvislosť s uplatňovaním dôležitých inštitucionálnych pravidiel tejto profesie, ako je individuálny prístup ku klientom. Výsledky ukazujú že, odborní poradenskí pracovníci uplatňujú individuálny prístup k dlhodobo nezamestnaným klientom a poukazujú na zhodné znaky. Aj napriek vnímaným bariéram modifikujú administratívne postupy s cieľom zefektívniť pomoc klientom a prispievajú tak k individualizácii služieb s neštandardizovaným postupom.