Motivational Factors for Increasing Digital Competence and Information Literacy of University Students - Bolek, Vladimír, 1988-
Digitálna kompetencia je jednou z ôsmich kľúčových kompetencií a vzťahuje sa na sebavedomé a kritické používanie celého radu digitálnych technológií na informovanie, komunikáciu a riešenie základných problémov vo všetkých aspektoch života. Je nevyhnutný pre učenie sa, prácu a aktívne zapojenie sa do spoločnosti. Výučba výpočtovej techniky prešla niekoľkými fázami a naďalej nachádza svoju podobu. Pojem vzdelávací obsah sa líši v hĺbke, forme a rozsahu. Obsah integruje prvky, zložky a kompetencie informačnej gramotnosti.