Štátne dávky - Cingelová, Zuzana
Systém štátnych dávok v Slovenskej republike je zameraný na najohrozenejšie skupiny občanov, ktorí sú z dôvodu subjektívnych i objektívnych životných situácií postihnutí hmotnou núdzou až chudobou spojenou s ich sociálnym vylúčením. Osobitnú skupinu tvoria rodiny s deťmi a zdravotne postihnutí občania ako príjemcovia štátnej sociálnej podpory, sociálnych služieb, peňažných príspevkov na kompenzáciu ťažkého zdravotného postihnutia a sociálno-právnej ochrany detí a sociálnej kurately. Kto má nárok na štátne dávky? Ako si môže oprávnená osoba uplatniť nárok?