Vzdelávanie zamestnancov a podnikateľov - Kolembus, Anton
Súčasťou podnikovej sociálnej politiky je aj vzdelávanie zamestnancov za účelom prehlbovania ich kvalifikácie potrebnej na výkon práce dohodnutej v pracovnej zmluve. Prehlbovaním kvalifikácie sa rozumie aj udržiavanie a obnovovanie kvalifikácie. Zamestnávatelia sú povinní dbať na to, aby zamestnanci boli zamestnávaní prácami zodpovedajúcimi dosiahnutej kvalifikácii. Ak vstupuje do pracovného pomeru zamestnanec bez kvalifikácie, zamestnávateľ mu musí zabezpečiť získanie príslušnej kvalifikácie jeho zaškolením alebo zaučením. Zároveň je povinný vydať mu o tom osvedčenie. Sú náklady na vzdelávanie daňovým výdavkom?