Marginalizované rómske komunity a ich vzťah k ich zamestnaniu - Kudlová, Zuzana, 1986-
Štatistiky na Slovensku uvádzajú rôzne odhady počtu Rómov v dôsledku nejednotnosti údajov pri sčítaní obyvateľstva v roku 2021. Mnoho autorov sa preto venuje práve tejto problematike a s ňou súvisiacim témam ako chudoba, bývanie a diskriminácia. Príspevok je venovaný rómskej komunite na Slovensku a ich potrebám v rámci zamestnania. V jednotlivých častiach príspevku venujeme pozornosť správnemu pochopeniu pojmov marginalizované rómske komunity a zamestnanie, a v ďalšej časti si uvedieme štatistické znázornenie zamestnania rómskych komunít.