Rozdiely v rozvoji elektromobility naprieč Európou: prečo dnes zaostávame v predaji elektroáut? - Vojtasová, Mária, 1997-
Európska únia stanovila v ostatných rokoch ciele klimatickej neutrality do roku 2050. K naplneniu cieľov je podľa plánu Európskej komisie potrebné zníženie emisií CO2 v automobilovej doprave. Keďže životný cyklus jedného automobilu sa pohybuje okolo 15 rokov, termín na ukončenie predaja vozidiel so spaľovacím motorom bol stanovený na rok 2035. Téma sa dostala do pozornosti už v lete minulého roka a dnes u nás prebiehajú rôzne odborné, ale aj politické debaty o správnosti a uskutočniteľnosti daného nariadenia v relatívne krátkom období – približne jednej dekády.