Determinants of Econometrics Grades: a Case Study From Slovakia - Vojtasová, Mária, 1997-
Štúdium kvantitatívnych metód a ekonometrie rozvíja analytické schopnosti študentov ekonómie. Prehlbuje ich vedomosti v oblasti kvantitatívneho výskumu a otvára možnosti využitia. Cieľom tejto práce je identifikovať možné determinanty, ktoré ovplyvňujú výsledok štúdie z dvoch strednodobých testov. Štatistickú významnosť premenných sme testovali na vzorke 163 študentov bakalárskeho študijného programu financie, bankovníctvo a poisťovníctvo rozdelených do 8 študijných skupín. Okrem údajov zozbieraných počas seminárov sme zaslali 2 dotazníky, ktoré boli zrealizované s návratnosťou viac ako 97 %. Hlavným cieľom článku bolo posúdiť, do akej miery jednotlivé faktory určujú výsledky žiakov v ekonometrii.