Pravidlá a postupy pri zabezpečovaní dodávok energií - Scheberová, Magdaléna
Elektrickú energiu a zemný plyn možno bezpochyby označiť za kľúčové až kritické komodity, ktoré sú nevyhnutné pre zabezpečenie činnosti v podstate akéhokoľvek verejného obstarávateľa alebo obstarávateľa. Úrad pre verejné obstarávanie (ďalej len „úrad“) eviduje aktuálnu situáciu na trhu s týmito základnými komoditami, ako aj problémy, s ktorými sa za posledné obdobie verejní obstarávatelia stretávajú. V tejto súvislosti vydal úrad všeobecné metodické usmernenie 3/2021 a tiež bolo vydaných niekoľko „adresných“ metodických usmernení, v ktorých bola poskytnutá odpoveď na parciálne otázky.