Oznamovacia povinnosť v zdravotnom poistení - Cingelová, Zuzana
Zákon o zdravotnom poistení určuje pre zamestnávateľov ako platiteľov poistného i pre ich zamestnancov viaceré povinnosti, ktorých nedodržanie môže byť vystavené sankciám. Zamestnanec je povinný oznámiť zamestnávateľovi v deň nástupu do zamestnania príslušnú zdravotnú poisťovňu a počas trvania zamestnania zmenu príslušnej zdravotnej poisťovne do ôsmich dní odo dňa tejto zmeny. Aké povinnosti má zamestnanec a zamestnávateľ?