Factoring Services in Conditions of V4 Countries - Čulková, Katarína
Výskum faktoringu je založený v jednotlivých krajinách na empirických testoch, pričom sa zistilo, že faktoring je väčší v krajinách s dobrým ekonomickým rozvojom a rastom, keď všetky krajiny V4 zaznamenali moderné tendencie postupného rozvoja. Výsledky porovnania ukazujú, že využívanie takýchto služieb je v krajinách V4 čoraz populárnejšie. V súčasnosti narastá dopyt firiem po produktoch bankových a nebankových subjektov, poskytujúcich poistenie a odkupovanie pohľadávok prostredníctvom faktoringových služieb. Rozvoj faktoringových služieb prispeje k ekonomickému rozvoju krajiny, podpore malého a stredného podnikania.