Máme udržitelnou budoucnost v zásuvce? - Bílek, David
V poslednej dobe rezonuje v médiách i na bankovom trhu téma obmedzenia štátnej podpory bývania. V ČR existuje vo forme priamej dotácie v rámci tzv. stavebného sporenia alebo vo forme zníženia základu dane o časť úrokov z hypotekárneho úveru. Hlavne prvá možnosť je teraz v hľadáčiku politikov s cieľom zalepiť "diery" v štátnom rozpočte. A nie je vylúčené, že príde aj na obmedzenie alebo úplné zrušenie daňového zvýhodnenia.