Neural-Genetic Control Algorithm for Two-Link Robot - Kajan, Slavomír
Tento článok sa zaoberá mäkkým riadením nelineárneho dynamického modelu – robota. Mäkké metódy založené na neurónových sieťach a genetických algoritmoch demonštrujú silnú schopnosť riešiť problémy. Sú založené na celkom jednoduchých princípoch, ale využívajú výhody ich matematickej povahy: nelineárne iteračné výpočtové riešenia. Jedným zo spôsobov riadenia takýchto nelineárnych systémov je využitie neurónových sietí ako účinných regulátorov.