Rastové myslenie a jeho význam v edukácii - Petlák, Erich
V príspevku sa autor venuje rastovému mysleniu – Growth Mindset, ktoré je mimoriadne významné pre edukáciu. Voľne nadväzuje na príspevok k téme mäkkých zručností, ktorý sa uverejnil v Didaktike č. 3/2023. Autor zodpovedá otázku – čo je fixné a čo je rastové myslenie? Pozrel sa sa aj na možnosti rozvoja rastového myslenia a zdôrazní benefity rastového myslenia.