Výchovný poradca - Matulová Juríková, Zdenka
V príspevku sa autorka venuje kariérovej pozícii výchovného poradcu. Pripomenie, ako kariérovú pozíciu definuje zákon č. 138/2019 Z. z. o pedagogických zamestnancoch a odborných zamestnancoch a uvedie, ako výchovné poradenstvo definuje zákon č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Priblíži kompetenčný profil výchovného poradcu podľa Pokynu ministra č. 39/2017, ktorým sa vydávajú profesijné štandardy pre jednotlivé kategórie a podkategórie pedagogických zamestnancov a odborných zamestnancov škôl a školských zariadení.