Process Management in the Public Transport Sector During the Covid-19 Pandemic - Komorousová, Veronika
Pandémia Covid-19 mala výrazný vplyv na verejnú osobnú dopravu v súvislosti s núdzovým stavom a pohybom osôb, kde došlo k poklesu záujmu cestujúcich o verejnú dopravu z dôvodu obmedzenia pohybu osôb a tiež z dôvodu obáv z nákazy v prostriedkoch verejnej dopravy. Cieľom príspevku je zhodnotiť flexibilitu riadiacich procesov v typickom podniku verejnej dopravy v Českej republike v kontexte pandémie Covid-19 a posúdiť zmeny v výkonnosti a efektívnosti mestskej hromadnej dopravy. Flexibilita procesov bola hodnotená na úrovni poskytovaných služieb, riadenia ľudských zdrojov a nákladov. Na analýzu boli vybraté Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP).