Strategické priority univerzitného vzdelávania - Zatrochová, Monika
Cieľom príspevku je zistiť a porovnať, ako sa mení stratégia pre vzdelávanie v SR. Poukázanie na nové potreby na trhu práce, ktoré prvotne vychádzajú zo stratégie do roku 2016, kde bolo cieľom zamestnanca dovzdelávať sa v oblasti „soft skills“. V súčasnosti je dôležitou súčasťou nových pracovných pozícií „digitálna gramotnosť“, práca a spracovanie dát. Toto priniesla automatizácia a informatizácia priemyslu a zároveň došlo k zániku určitých pracovných pozícií. Na základe tohto cieľa autori použili metódy analýzy, syntézy a porovnania pre spracovanie podkladov súčasného stavu. Vo výsledkoch skúmania autori použili cielené rozhovory v praxi (spoločnosť Trexima) a tiež na pedagogickej pôde.