Potential and Need of Tourism Cluster Organizations in Slovakia - Gáll, Jozef, 1991-
Jednou z dôležitých otázok v kontexte klastrových organizácií cestovného ruchu je ich úloha ako nástroja a potenciálu pre rozvoj ekonomiky regiónu a ako zdroja jeho výhod, ale aj niektorých potenciálne negatívnych efektov. Hlavným cieľom tohto článku je zhodnotiť potenciál existujúcich klastrov a klastrových organizácií a identifikovať skutočný charakter, smer a vplyv organizácie klastrov v turistických regiónoch a ich skutočný dopad na členské spoločnosti (inštitúcie).