Sémantická analýza terminologických metafor v španielskom ekonomickom jazyku - Spišiaková, Mária, 1973-
Sémantickou analýza terminologických metafor v španielskom jazyku ekonomiky. Terminologická identifikácia a definícia všetkých možných zdrojových domén metafor, ktoré slúžia na pomenovanie abstraktnej domény v jazyku ekonómie. Doplnenie doteraz spomínanej a študovanej pojmovej taxonómie v terminologických metaforách a snaha dokázať, že technické metaforické termíny sú obrazmi ľudskej existencie a všetkého, s čím ľudská existencia súvisí. Zisťovanie, ktorá pojmová oblasť je najčastejšia pri vytváraní metaforických pojmov v jazyku ekonómie.