Brand Seduction as a Tool for Brand's Success: Conceptualizing the Term - Haicl, Matouš
Tento článok predstavuje Brand Seduction ako kľúčový prvok pre úspech v dnešnom marketingu. Autor definoval Brand Seduction pre použitie tohto konceptu v empirickom výskume. Brand Seduction bol definovaný na základe literárnej rešerše pomocou kódovacích techník pre kvalitatívny výskum. Výsledkom procesu kódovania bola identifikácia troch dimenzií zvádzania (interakcia, iracionalita a irealita). Následne bol koncept testovaný prostredníctvom kvalitatívnych výskumných metód. Boli uskutočnené rozhovory kľúčovými stakeholdermi so skúsenosťami s fenoménom Brand Seduction za účelom posúdenia adekvátnosti teoretického konceptu vzhľadom na marketingovú prax. Výsledky preukázali zhodu navrhnutého konceptu sedukcie so skúsenosťami kľúčových stakeholderov.