Opravy chýb v účtovníctve - Gášpárová, Eva
Účtovná jednotka je povinná účtovať tak, aby účtovná závierka poskytovala verný a pravdivý obraz o skutočnostiach, ktoré sú predmetom účtovníctva, a o finančnej situácii účtovnej jednotky. Zobrazenie v účtovnej závierke je verné a pravdivé. Chyby v účtovníctve a následne v účtovnej závierke môžu vzniknúť v dôsledku nedodržania zákona, postupov účtovania, nezaúčtovania alebo nesprávneho zaúčtovania účtovných prípadov a pod. Účtovná jednotka má povinnosť vykonať opravu. Opravy chýb v podvojnom účtovníctve.