Design of a Tool to Measure the Behavioural Aspect of Conscious and Sustainable Consumer Attitudes - Kita, Pavol
Článok sa zameriava na spotrebiteľské postoje v kontexte uvedomelého a udržateľného spotrebiteľského správania. Cieľom autorov je vytvoriť nástroj na meranie behaviorálneho aspektu zodpovednosti a udržateľnosti v postojoch spotrebiteľov a skúmať vplyv vybraných faktorov na túto mieru. Empirický výskum sa uskutočnil na vzorke 510 domácností. Spoľahlivosť nového výskumného nástroja bola overená na základe odhadu koeficientov spoľahlivosti – McDonald’s omega a Cronbach’s alpha.