Potenciálny a reálny dopyt po produkte v ubytovacom zariadení Melrose Apartments - Harcsová, Henrieta, 1998-
Potenciálny a skutočný dopyt sú dôležité aspekty, ktoré by mal hotel preskúmať, aby určil, ako maximalizovať využitie kapacity svojej izby. Cieľom tohto príspevku je na základe analýzy dát porovnať skutočný a potenciálny dopyt po vybranom ubytovacom zariadení. Potenciálny dopyt po hoteli (odrážajúci jeho maximálnu kapacitu) je vyšší ako skutočný dopyt po hoteli (odrážajúci počet izieb obsadených hosťami), ale je o 33 percent bližšie k tomu, čo bolo skutočne pozorované počas predchádzajúceho obdobia. Z tohto dôvodu očakávame, že v budúcnosti bude dosahovať ešte lepšie výsledky.