Daň za ubytovanie a paušálna daň - Mitringová, Jaroslava
Daň za ubytovanie upravuje piata časť zákona č. 582/2004 Z. z. o miestnych daniach a miestnom poplatku za komunálne odpady a drobné stavebné odpady v z. n. p. (ďalej len „zákon o miestnych daniach). Ustanoveniami § 41a až § 41d a s nimi súvisiacim prechodným ustanovením § 104l, zavedenými zákonom č. 470/2021 Z. z., bol zmenený a doplnený zákon o miestnych daniach s účinnosťou od 11. 12. 2021.