Analýza platforiem vhodných pre zavádzanie KPI v oblasti zlepšovania procesov v praxi slovenských podnikov s ohľadom na normy systémov manažérstva - Mareček-Kolibiský, Martin
Riadenie a hodnotenie výkonnosti procesov v podnikovej praxi je dôležitým aspektom manažérskeho pohľadu do celistvého systému v priemyselnom podniku. Podnikateľské subjekty si pomocou riadenia a kontroly procesov vytvárajú ukazovatele na základe, ktorých implementujú hodnotenie výkonnosti svojich procesov. Cieľom príspevku je analyzovanie dvoch prístupov riadenia procesov. Prvým je Balanced Scorecards a druhým je procesný prístup, s naznačením možnosti aplikácie ďalších metód priemyselného inžinierstva a ukazovateľov využívaných v praxi. Tieto prístupy sú podporené manažérskymi systémami na základe ISO noriem manažérskych systémov.