Development of Established and Cancelled Companies in Slovakia - Čulková, Katarína
Existencia spoločnosti ako podnikateľského subjektu je obmedzená vznikom a zánikom jej podnikateľskej činnosti. Je preto potrebné zistiť možné riziko podnikania počas životného cyklu firmy. V predkladanom príspevku sme sledovali vývoj novovzniknutých spoločností na Slovensku v časových radoch, ako aj podľa právnej formy podnikania a následne sme vývoj porovnali so situáciou vo vybraných krajinách EÚ.