Predispositions and Challenges of Agriculture From Areas Particularly Facing Natural or Other Specific Constraints in Poland in the Context of Providing Environmental Public Goods Under EU Policy - Zieliński, Marek
Hlavným cieľom štúdie je určiť predispozíciu a výzvy poľnohospodárstva poskytovať environmentálne verejné statky spoločnosti v oblastiach, ktoré obzvlášť čelia prírodným alebo iným špecifickým obmedzeniam (ANCs - Areas Facing Natural or Other Specific Constraints) v rámci ich súčasného vymedzenia v Poľsku. Boli uvedené jeho organizačné črty, ekonomická situácia a stupeň záujmu o opatrenia špecificky slúžiace ochrane prírodného prostredia v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky (SPP) EÚ. Ochotu farmárov zúčastniť sa na týchto opatreniach určovali štatisticky významné faktory. Ukázalo sa, že farmy z oblastí ANCs s obzvlášť ťažkými podmienkami výrazne prispievajú k celkovému produkčnému potenciálu poľnohospodárstva v Poľsku.