Štandardizácia a eliminácia kľúčových ukazovateľov výkonnosti vo výrobnej spoločnosti - Šantavá, Eva
Cieľom v oblasti kontrolingu je vytvorenie systému riadenia, ktorý pomôže získavať informácie v čo najkratšom čase, a tým predchádzať prípadným stratám podniku. Článok je venovaný analýze, ako dosiahnuť štandardizáciu a elimináciu kľúčových ukazovateľov výkonnosti (key performance indicators, KPI) vykazovaných oddelením kontrolingu v rámci jedného výrobného koncernu, v ktorom prebieha transformácia kontrolingu v 12 výrobných podnikoch. V rámci transformácie kontrolingu sa mení úloha kontrolérov a menia sa samotné kontrolingové činnosti. Cieľom je návrh, ako zvýšiť pridanú hodnotu aktivít a zároveň znížiť plytvanie v oblasti kontrolingu.