Verejná a štátna služba v krajinách EÚ (vybrané otázky) - Kuril, Jozef
V krajinách EÚ dochádza v oblasti legislatívy verejnej a štátnej služby k prelínaniu prvkov súkromného a verejného charakteru. Ide o kombináciu verejnej a súkromnej regulácie. Právne postavenie zamestnancov vo verejnej a štátnej službe v krajinách EÚ je zásadne odlišné od právneho postavenia zamestnancov v súkromnom sektore. V týchto krajinách verejná a občianska služba je zásadne oddelená od politickej moci.