Štátna služba a zamestnanecké vzťahy v štátnej službe - Podmanická, Daniela
Špecifikácia a objasnenie pojmu štátnej služby v teoretickej a praktickej rovine, poukázanie na práva a povinnosti štátnych zamestnancov, rozobratie pojmov, ako štátny zamestnanec v pracovnoprávnych vzťahoch v štátnej službe a ich verejnoprávna povaha s poukázaním na práva a povinnosti štátnych zamestnancov, vyplývajúce zo zákona o štátnej službe v porovnaní s pracovnoprávnymi vzťahmi v súkromnom sektore.