Virtual Workplace: Current Knowledge, Changes and a New Perspective on the Way of Work. A Systematic Literature Review. - Bednár, Richard, 1985-
Dnešný svet je plný rýchlych zmien, sprevádzaných neudržateľným tempom technologického rozvoja. Vďaka virtualizácií sa mení spôsob práce, pretože závislosť od času a priestoru prestáva ovplyvňovať pracovné príležitosti. Globalizácia, informačné a komunikačné technológie znamenajú, že sa čoraz viac stretávame s pojmami, ako virtuálne tímy, virtuálne vedenie, alebo práca na diaľku vo firmách. Virtualizácia, urýchlená pandémiou COVID-19, zároveň otvára celý rad nových problémov, ktoré si vyžadujú väčší záujem výskumníkov – ako sú špecifiká žien pracujúcich z domu, rodové rozdiely, spôsoby zvládania stresu a iné. Systematický prehľad literatúry o virtualizácii.