Trendy vývoja CNC obrábania a CAM systémov - Ižol, Peter
Očakávané trendy vo vývoji numericky riadených strojov, nástrojov a CAM programovacích systémov. V teréne strojov sa trendy zameriavajú na hlbšiu integráciu s informačnými technológiami a ich používanie umelej inteligencie. Vývoj programovania systémov je zamerané na zjednodušenie a urýchlenie tvorby NC programov. Spoločným cieľom nových prístupov sú viac flexibilné výrobné procesy, ktoré rýchlejšie reagujú na požiadavky zákazníkov.