Manažment enviromentálnych záťaží na Slovensku z pohľadu MŽP SR - Gažíová, Mária
Na Slovensku máme pojem enviromentálna záťaž zadefinovaný v legislatíve, zmapované kontaminové lokality sú rozdelené do kategórií so všetkými zozbieranými informáciami, verejne dostupné v informačnom systéme. Zostáva "len" posledný krok, a to je "beh na dlhé trate", vyžaduje si čas, značné úsilie všetkých zainteresovaných strán a značné finančné zdroje.