Bioeconomy Adaptation to Climate Change: A Case Study of Food Waste in Slovakia - Lazorčáková, Ema
Preskúmanie stavu využívania potravinového odpadu na Slovensku. Hodnotenie súčasnej úrovne potravinového odpadu, produkovaného domácnosťami a jeho potenciál, ako zdroja biomasy. Aby sa však potravinový odpad premenil na platný priemyselný vstup, musí sa zbierať oddelene. Štúdia ukazuje prax plytvania potravinami a ich zber v dvoch slovenských mestách, kde sa potravinový odpad využíva na výrobu pôdneho substrátu a bioelektriny.