Rodinné podnikanie - zamestnávanie rodinných príslušníkov - Mintál, Ján
V zákone je rodinný podnik upravený takým spôsobom, keď sleduje vlastnú autonómnu líniu najskôr bez primárneho presahu do priestoru sociálnej ekonomiky a podnikov v širšom priestore sociálnej ekonomiky. Rodinný podnik sa však môže stať aktérom sociálnej ekonomiky, subjektom sociálnej ekonomiky, podnikom v širšom priestore sociálnej ekonomiky, či dokonca registrovaným sociálnym podnikom (ak sa tak rozhodne) bez toho, aby sa musel vzdať svojich základných charakteristických znakov ako rodinný podnik. Čo je cieľom rodinného podniku?