Financing of International Business Through Private Equity: European Industry Case Study - Čulková, Katarína
Tento výskum študuje pozitívny vplyv private equity na riadenie celých priemyselných odvetví a ekonomík v Európe. Naša analýza vychádza zo všeobecného predpokladu, že private equity má pozitívny vplyv na priemyselnú výkonnosť a naše empirické údaje dokazujú, že private equity reaguje na pokles ekonomiky intenzívnejšie ako pri obchodnom modeli bez finančnej páky. Cieľom tejto kapitoly je ukázať, ako private equity prispieva k rastu priemyselných odvetví, výkonnosti priemyselných spoločností, s osobitným dôrazom na ťažobný sektor.