The Position of Women in the Digital Area - Šofranková, Beáta
Digitalizácia v poslednej dobe vstúpila do mnohých oblastí života. Je každodennou súčasťou nášho života a ovplyvňuje nás bez toho, aby sme si to možno uvedomovali. Ide o špecifickú oblasť s potrebou určitých vedomostí a zručností. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ide o výlučne mužskú doménu. Ale postavenie žien v tejto oblasti je nezastupiteľné a má svoje opodstatnenie. Hlavným cieľom je identifikovať postavenie žien v digitálnom priestore v krajinách V4 a porovnať ich s ostatnými krajinami EÚ.