Aplikovanie literárnych žánrov v predprimárnom vzdelávaní - Pošteková, Beáta
Hlavnou témou práce je využitie literárnych žánrov v materskej škole. Základným cieľom je priblíženie a sprostredkovanie čitateľských a umeleckých zážitkov dieťaťu počas výchovno-vzdelávacieho procesu, a to prostredníctvom aktivít podporujúcich rozvoj literárnych žánrov. V práci sa stanovujú konkrétne úlohy, ktoré má dieťa realizovať, pričom sa sledujú vytýčené ciele a využívajú sa pomôcky a vlastné ukážky učebných typov so zreteľom na literárny žáner.