Tools for the Protection of Intellectual Property Rights in Enterprises of Creative Industry in the European Area - Majdúchová, Helena, 1963-
Možno konštatovať, že väčšina autorov publikujúcich v oblasti kreatívneho priemyslu priamo alebo nepriamo spája kreatívnu ekonomiku s duševným vlastníctvom a inováciami. Význam formálnych a neformálnych nástrojov ochrany práv duševného vlastníctva neustále narastá a táto problematika je čoraz častejšie publikovaná v rôznych vedeckých a odborných štúdiách. Dôkazom sú aj novovznikajúce právne predpisy v európskom, ale aj americkom priestore v tejto oblasti, ako napríklad Dohoda o transpacifickom partnerstve (TPP), Dohoda Svetovej obchodnej organizácie o obchodných aspektoch práv duševného vlastníctva (TRIPS).